Over ons

Als één van de oudere handelsbedrijven in Nederland leeft hier nog de Hollandse handelsgeest waar ons land wereldwijd bekend om staat. In de loop der jaren heeft POLAK+Co. een stevig netwerk van tevreden klanten opgebouwd. Wij weten degelijkheid en betrouwbaarheid te koppelen aan flexibiliteit. Voortdurend spelen wij in op de dynamiek van de markten in het Verre Oosten en de veranderende wensen van onze Europese klanten. Deze beproefde formule zorgt voor stabiliteit en groei.

Historie

1922: Oprichting POLAK+Co. in Den Haag, handelsfirma voor onder meer bakkersartikelen zoals krenten en rozijnen. Het assortiment omvat ook gedroogde zuidvruchten en levensmiddelen uit Indonesië.
1930: Oprichter en directeur Isaäc Polak besluit het bedrijf te verhuizen naar Rotterdam vanwege de betere aan- en afvoermogelijkheden die de havenstad te bieden heeft.
1932: Karel Bonneur sr. doet zijn intrede in het bedrijf.
1940: In de oorlogsjaren weet Karel Bonneur sr. de handel voort te zetten.
1961: Overname door de internationale handelsmaatschappij Hagemeyer. De heer Polak treedt terug en Karel Bonneur sr. wordt directeur. In deze periode krijgt POLAK+Co. voet aan de grond in nieuwe groeimarkten in het Verre Oosten, zoals China, Hongkong, Singapore en Taiwan.
1980: Het Belgische bedrijf Continental Foods neemt POLAK+Co. van Hagemeyer over.
1985: Overname van Continental Foods door Campbell. Karel Bonneur jr. krijgt als commercieel directeur de mogelijkheid om aandelen over te nemen. Dit mede in verband met het stevige agentuur Russische visconserven, hetgeen in toenmalige tijden van "Koude Oorlog" niet door de Amerikaanse overname kandidaat Campbell geapprecieerd wordt.
2005: POLAK+Co. neemt China & Siam Food over, een handelsbedrijf dat zich richt op de import van rijst en diepvriesproducten uit China. Met de overname wordt een periode van groei ingezet. China & Siam Food is inmiddels volledig geïntegreerd in POLAK+Co.
2006: De derde generatie Bonneur neemt plaats in de directie van POLAK+Co.
2013: Overdracht van laatste tranche aandelen aan Patrick Bonneur
2022: Mijlpaal van 100 jaar bereikt en beloond met het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”